KPSC Degree level prelims 2021: 13th November, Answer Key

PART A

  1. What is the meaning of the idiomatic expression in the following sentence?

Our entire class is quaking in its boots

  Ans: To tremble with fear or nervousness2

2. Fill in the blanks with the appropriate word.

The manager ………………(to) a pay hike next month.

Ans: allude

3. Choose the word nearly opposite to the word FACT

Ans: Fiction

4. Fie on him who professes friendship but lacks the sincerity of friend !

Change the above sentence into assertive.

Ans: it is a pity that he professes to be a great friend but lacks the sincerity of one.

5. Choose the appropriate modals from the options below

Kamala took a long flight from Tanzania. She ………….. be exhausted after that.

I told her , “You…………rest, dear.”

Ans: should, must

7. Correct the sentence if there is an error.

You can pass the examination if you answer the questions with precision , accurately and quickly.

Ans: precisely, accurately and quickly

8. Complete the sentence :

If suhara lent us her car, we ……………

Ans : Could  go to Aluva

9. Pick a preposition

I am accustomed ………. Hard work.

Ans: to

9. Add a question tag : “I told you, ……… ?

  Ans: Didn’t I

10.Identify the correct spelling out of the following

Ans: opportunity , privilege

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *